Friday, November 2, 2012

Info Public Gold | Syarikat Public Gold "BEBAS" Dari BNM Alert List

Salam semua....
Alhamdulillah...berita gembira minggu ini...Public Gold telahpun dikeluarkan dari Alert List oleh BNM...lambat sikit sy update...busy sket..hehe..

Ini menunjukkan bahawa public gold menjalankan aktiviti yang sah.. Tiada apa2 jenis "Skim Pelaburan" yang dijalankan..

List lain untuk Alert List BNM boleh dilihat di link ini...

Minggu2 lepas, ramai yang call tanya, berkenaan hal ni...
Masa tu, jawapan saya mudah aje..
Public Gold tidak menjanjikan apa2 jenis pulangan tetap...
Kemasukan ke Alert List tu, berkemungkinan sebab banyak inquiry kepada BNM yg dibuat berkenaan Public Gold... Biasa la, orang awam, bila nak tahu kepastian, mesti call ke BNM...dari situ, inquiry banyak masuk..kemungkinan itu sebab ia termasuk ke Alert List...

Tapi skrg semua dah clear, media semua dah mengesahkan...BNM pun dah bersihkan status Public Gold...
Sekarang, semua jualan & belian boleh dibuat tanpa rasa risau.. Pelaburan emas memang sangat menguntungkan dalam jangka panjang...

Secara tidak langsung, isu Alert List ni dah menjadikan Public Gold lebih dikenali ramai...free advertising..hehe...

Ok, sebarang pertanyaan berkenaan Public Gold ataupun nak membuatpembelian, boleh terus hubungi saya di talian 013-3989161 (Azfar)

Ok...salam...

Thursday, October 18, 2012

Info Emas Semasa | Public Gold Media Statement

Salam semua.....

Sangat lama xupdate website...
Banyak perkara dah jadi...

Genneva Gold dah kena freeze...
Harga emas dah naik...turun semula...& skrg dah mula naik semula...
Minggu lepas Gala Dinner Public Gold..saya pun xdapat attend sebab perlu ke kampung, ada Majlis Perkahwinan adik ipar saya....
Lots of thing happened in this 1 month yg menyebabkan  saya xberkesempatan nak update website...maaf ye...

Business still as usual... Orders keep coming in.. Public punya kepercayaan kepada Public Gold masih tinggi... Produk & Platform Terbaik!! Pasti akan memberikan servis TERBAIK!!

Walaubagaimanapun, saya rasa, ramai yg dah tahu....semalam pun dah ramai yg call tanya berkenaan Headline Berita Harian tentang BNM Consumer Alert List.... Dan saya tergerak untuk tulis serba sedikit tentang perkara ni...

Semalam jugak, Public Gold dah keluarkan statement untuk menyatakan bahawa Consumer Alert List tu adalah list pada 27 September 2012...

Berikut adalah screenshot dari pihak Public Gold...

Maknanya sekarang ni, Public Gold is already clear dari semua benda2 ni...
Tinggal nak tunggu BNM remove je dari list tersebut...

  • Public Gold hanya menjalankan urusan jual & beli emas sahaja...
  • Tiada menjanjikan apa2 jenis pulangan tetap/hibah bulanan/dividen bulanan & yang sewaktu dengannya...
  • Tiada apa2 kontrak yang diperlukan...hanya perlu hubungi dealer sah untuk order emas, bayar order yg telah dibuat, collect emas anda.. Itu sahaja..straight forward..tiada liku2 dalam urusniaga yg dijalankan..

So, urusan jualan emas masih berjalan seperti biasa....
Harga emas pun makin naik...2 hari lepas hrga turun sikit...ni sekarang dah naik semula....
Fikirkan jangka panjang....pilih Platform & Produk TERBAIK di pasaran...
Public Gold!!

  • sentiasa boleh order, 24jam sehari, 7 hari seminggu
  • update harga setiap 20 minit (harga lebih telus berdasarkan harga semasa dunia)
  • JAMINAN belian balik semua produk2 yang telah dijual, tak kira berapa pun harga ketika nak jual tu (penting, apabila ada JAMINAN belian semula, kita pasti boleh jual semula pada Public Gold untuk dapatkan keuntungan bila harga emas naik)
  • susutnilai produk TERENDAH di pasaran, serendah 4.5% untuk produk Public Gold (penting, susutnilai rendah, harga naik lebih dari % susutnilai, dah boleh jual untuk dapatkan keuntungan)
  • cawangan di seluruh Malaysia (kat Lembah Kelang je dah ada 3, Sunway,Kajang & Ampang... Klang insyaALLAH hujung tahun ni atau awal tahun depan akan buka...penting, banyak cawangan, mudah untuk berurusan)
So, dah jumpa website ni, bermakna anda dah jumpa 
Platform yang betul & HEBAT!!

Hanya anda yang perlu menentukan tindakan seterusnya...

Segera hubungi saya, Azfar, 013-3989161

Salam...

Friday, September 14, 2012

Info Emas Semasa | Harga Emas Naik Mendadak!! (Fed Undertakes QE3 With $40 Billion.....)

Salam semua....
Selamat pagi....
Hari ni, bangun pagi jek...tengok harga emas...pergh!!! Memang TERBAEK!!!!

Bila naik cmni, dah agak, mesti ada Economic news yang push harga emas naik banyak cmtu....

Baca news tu kat link bawah ni....klik --->
Fed Undertakes QE3 With $40 Billion Monthly MBS Purchases
Kalau tak berapa nak faham, boleh translate kat google translate....

Bila dah baik banyak cmni,msti ada yg nak tau banyak mana dah die naik kan...

Ok, ni pulak gold performance....
Ada di sebelah kiri website saya ni...

Hari ni 14 September 2012....
Siapa2 yang beli pada awal Ogos haritu, memang rasa mcm nak melompat lerr...
naik 7.55%....tolak spread...kalau dealer, macam dalam post yang ni... --> http://www.pelaburanemas999.com/2012/07/info-public-gold-keuntungan-spread.html
Free2 jer untung dalam sebulan...  =)

Kalau tgk jadual kat bawah ni,
30 days = Dari 14 Ogos sampai 14 September 2012
6 months = Dari 14 Mac sampai 14 September 2012
Selebihnya cmtu jugak la....


So, tu update semasa setakat pagi ni....
Siapa2 nak mulakan pelaburan emas,boleh call saya untuk butiran lanjut...

Ok, nak ke ofis...
Salam....

Monday, September 3, 2012

Info Public Gold | Cara Memulakan Pelaburan Emas Public Gold

Salam semua....
Ok, seperti yg saya beritahu pada post yang lepas, post kali ni saya akan terangkan cara untuk memulakan pelaburan emas anda....
Pertama; Pastikan anda dah tahu jenis emas yang anda nak beli.. Yang ni, biasanya akan dipilih melalui spread (susut nilai) produk tersebut... Info tentang spread ni saya dah terangkan di post yang lalu...so, boleh buat bacaan dulu untuk memastikan anda faham tentang spread produk2 Public Gold... Klik pada link ini...
http://www.pelaburanemas999.com/2012/06/info-public-gold-spreadsusutnilai.html

Untuk yang nak jadi dealer, % spread ni akan jadi berkurangan disebabkan komisen yang akan ada dapat... Untuk penerangan lanjut, baca post di link ni...
http://www.pelaburanemas999.com/2012/07/info-public-gold-keuntungan-spread.html

Biasanya, bila dah mula buat simpanan & pelaburan emas, tak lengkap jika anda tak buat perniagaan emas... Untung harga emas naik, anda dapat, untung komisen jualan, pun anda dapat... Untung berbaloi2....

Kedua; Biasanya, pada sesiapa yg hubungi saya tu, saya akan tanya pada dia, simpanan emas ni, dia nak buat sama ada untuk:-

simpanan long term (beli emas tu guna duit yang memang dah terlebih & xnak guna pun) ataupun
simpanan & backup cash (beli emas tu guna duit yang standby untuk apa2 kemungkinan yg berlaku, seperti kecemasan dll)..

Saya tanya yg ni sebab, kalau anda pilih:-

simpanan long term -> lebih baik pilih produk yang spread kecil, Bar 50gm atau yang lebih berat, atau ambil produk 10 Dinar...

simpanan & backup cash -> lebih baik pilih produk yang boleh digunakan di ar-rahnu, iaitu produk i-series...

Kan dah namanya pun backup, katakan anda beli i-series rantai 50gm, then tiba2 ada kecemasan yang memerlukan anda ada "Cash"...so, boleh ambil rantai tu, gunakan di ar-rahnu untuk dapatkan tunai segera... Then guna la untuk kecemasan tu... Lepas tu, bayar la untuk tebus semula barang tu...

Kelebihan cara ni, anda dah beli emas tu harga hari ini....dah simpan emas tu setahun...bila ada apa2 berlaku, cuma guna khidmat ar-rahnu...dapat tunai segera... Emas masih milik anda..dengan kos emas yang anda beli dulu...

Tapi kalau anda beli guna bar sahaja, bila ada apa2 nak guna cash, memang kena jual semula barang tu... Then nnti nak beli, dah harga masa depan tu yang dah naik... Dari segi simpanan, rugi sikit sebab kena beli semula dengan harga yang lebih tinggi...dapat gram emas yang makin berkurangan...

Bila anda dah tahu info yang di atas tu, lebih mudah untuk anda membuat keputusan untuk memilih produk & memulakan simpanan & pelaburan emas anda....


Ketiga; Setelah anda membuat keputusan, berikan butiran peribadi anda kepada saya, iaitu;
- Nama penuh
- No i/c
- Fon num
- Email
- Bank akaun num (untuk yang nak jadi dealer)
- Jenis & kuantiti barang yang diingini
- Lokasi Branch untuk membuat collection

Dengan butiran anda ni, saya akan lock & place order untuk anda..
Dalam masa 10-15 minit, anda boleh check email anda untuk dapatkan CSO anda (online purchase order) yang dihantar oleh sistem Public Gold...

Keempat; Pembayaran perlu dibuat dalam masa 3 hari... Nombor akaun public gold juga telah disediakan sekali dalam dokumen tu... PENTING!!! Sila simpan bukti pembayarn yang asal untuk digunakan semasa proses collection, kalau dokumen tu hilang, barang anda tidak boleh diambil... Itu ialah dokumen terpenting yang perlu anda simpan...

Kelima; Setelah pembayaran dibuat, sila emailkan bukti pembayaran kepada;

payment@publicgold.com.my & cc sekali kepada katrina@publicgold.com.my

Tulis di email tu, nama anda dan anda membuat pembayaran untuk dokumen no yg berkenaan.. (CSO)
_________________________________________

Ok...itu sahaja cara2 memulakan pelaburan emas anda.....
Simple & straight forward sahaja....
Ada ape2 yg tak faham, terus hubungi saya ye...
Salam....

Sunday, September 2, 2012

Info Emas | Update Terkini Harga Emas Semasa

Salam semua pembaca....
Masih dalam mood raya nampaknya.....hehe...
Puasa sebulan...raya pun sebulan la kan...hehe...  ;p

Ok, Harga emas pun nampaknya masih beraya dengan kenaikan mendadak pada hari jumaat lepas...
Ni sy bg screenshot harga emas tu...

Selama beberapa bulan yg lepas, keadaan harga emas hanya berada dalam keadaan sideways sahaja... yela, naik tak berapa nak naik, turun pun cmtu gak... Ni lepas syawal ni, dengan beberapa economic news yang terbaru, nampaknya kemungkinan harga emas akan bergerak aktif semula...

Ramai yang membuat pemerhatian berkata, harga emas "kebiasaannya" akan mula bergerak aktif pada 6 bulan terakhir setiap tahun... Boleh lihat dari data2 tahun yang lalu tentang kenaikan harga emas...

Saya lebih menekankan kepada simpanan emas yang dilakukan.... Simpanan emas ni, kalau dibanding dengan simpan wang kertas, simpan emas lebih menguntungkan... Semakin lama disimpan, nilainya semakin naik... Kalau duit kertas pulak, makin lama disimpan, makin sikit la nilainya ataupun kuasa beli wang itu...

Beli & simpan emas ni ibarat "serampang dua mata"
Omputeh cakap, "killing 2 birds with 1 stone"
Yela, beli emas & jadikan simpanan anda...secara automatik, lama kelamaan nilainya akan meningkat...secara tidak langsung dah jadi satu pelaburan....

Nak berniaga?? Pun boleh...pun boleh....
Terus jadi dealer...ni dah jadi serampang 3 mata...
Emas sebagai simpanan, pelaburan & perniagaan....

Jadi, tepuk dada, tanya simpanan anda,
yang mana menjadi pilihan hati...
Simpan emas, atau simpan kertas...

Langkah untuk memulakan simpanan & pelaburan emas, akan saya terangkan di post yang akan datang...
Ramai jugak yang sms & whatsapp bertanyakan cara untuk bermula... So, nanti saya akan terangkan dalam post berikutnya ok...

Salam syawal....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PANDUAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD BERSAMA SAYA, ARINA AZFAR ABD LATIF

1. Sediakan modal sebanyak RM20,000

2. SMS kepada saya, “Nama Penuh, I/C, Handphone Num, Email & Acc Num (Maybank / Public Bank)”

3. Lepas tu, sy akan reply semula dan akan minta dari anda “Jenis & Kuantiti” emas yang dikehendaki

4. Saya akan membuat pesanan anda

5. Selepas itu, dalam masa 1 hari, pihak Public Gold akan hantar Purchase Order kepada anda melalui e-mail anda

6. Download attachment di email tu, itu adalah purchase order anda

7. Buat bayaran kepada pihak Public Gold, butiran nombor akaun Public Gold ada tertera di dalam Purchase Order tu

8. Selepas bayaran dibuat, faks / email bukti pembayaran kepada 03-5634 1916 / payment@publicgold.com.my dan pastikan bukti pembayaran itu disimpan untuk proses collection nanti

9. Sebelum buat collection di branch, call branch yang berkenaan dan pastikan stok anda dah boleh diambil

10. Bawa bukti pembayaran yang asal dan Purchase Order anda untuk collection. Staff di branch akan uruskan proses seterusnya untuk anda

Hubungi saya, Azfar 013-3989161 untuk saya bantu

Sebarang masalah dan pertanyaan sila email @ SMS @ call saya


JUMPA ANDA DALAM PERNIAGAAN EMAS BERSAMA SAYA...

ARINA AZFAR 013-3989161