Wednesday, December 8, 2010

Harga Emas Jatuh??!!

Pagi tadi saya terjaga pukul 5 pagi, dan tgk harga emas jatuh banyak!! Ape lagi, trus lock harga untuk tambah stok emas... Hehe.... Time2 macam ni la sesuai untuk kita tambah stok emas kita... Juga kepada sesiapa yang baru mula nak membeli emas, ni peluang anda sebab harga emas jatuh agak banyak..

Kenapa harga emas jatuh??? Hmmm.... Saya pun masih baru & masih belajar lagi tentang perkara ni...ni pendapat saya & apa yang saya dapat dari pengalaman saya la tentang harga emas ni....

Kebiasaannya, harga emas akan jatuh atau naik mendadak secara tiba-tiba kerana kesan dari news release.. Contohnya, hari Jumaat minggu lepas, US ada mengeluarkan news bahawa "The Unemployment Rate In US Is Worsen" , dimana itu menunjukkan bahawa krisis ekonomi di sana semakin teruk... Kesannya?? Harga emas terus naik mendadak pada waktu itu....

Ada banyak faktor yang mempengaruhi kenaikan dan penurunan harga emas... Perlu banyakkan pembacaan supaya dapat mengetahui faktor-faktor tersebut.... Tapi jangan risau... Emas ni, turun harga sekejap je, later dia akan naik harga semula... Sebab tu saya katakan, emas ni sesuai untuk pelaburan jangkamasa panjang...

Renungkan...selamat melabur...   =)

2 comments:

Are_NeeF_Bai said...

Pagi tadi saya terjaga pukul 5 pagi, dan tgk harga emas jatuh banyak!!<<<< bule bgtaw d mana saudara tgk harga emas 2? pa website dia? tq..

pelaburanemas999 said...

saye tgk harga tu kat graf harga di sebelah kanan website sy ni... harga tu link trus kat harga emas semasa dunia..die trus convert pd RM supaya kita lg senang nak tau harga semasa...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PANDUAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD BERSAMA SAYA, ARINA AZFAR ABD LATIF

1. Sediakan modal sebanyak RM20,000

2. SMS kepada saya, “Nama Penuh, I/C, Handphone Num, Email & Acc Num (Maybank / Public Bank)”

3. Lepas tu, sy akan reply semula dan akan minta dari anda “Jenis & Kuantiti” emas yang dikehendaki

4. Saya akan membuat pesanan anda

5. Selepas itu, dalam masa 1 hari, pihak Public Gold akan hantar Purchase Order kepada anda melalui e-mail anda

6. Download attachment di email tu, itu adalah purchase order anda

7. Buat bayaran kepada pihak Public Gold, butiran nombor akaun Public Gold ada tertera di dalam Purchase Order tu

8. Selepas bayaran dibuat, faks / email bukti pembayaran kepada 03-5634 1916 / payment@publicgold.com.my dan pastikan bukti pembayaran itu disimpan untuk proses collection nanti

9. Sebelum buat collection di branch, call branch yang berkenaan dan pastikan stok anda dah boleh diambil

10. Bawa bukti pembayaran yang asal dan Purchase Order anda untuk collection. Staff di branch akan uruskan proses seterusnya untuk anda

Hubungi saya, Azfar 013-3989161 untuk saya bantu

Sebarang masalah dan pertanyaan sila email @ SMS @ call saya


JUMPA ANDA DALAM PERNIAGAAN EMAS BERSAMA SAYA...

ARINA AZFAR 013-3989161