Tuesday, April 5, 2011

Berniaga Emas Sebagai Sumber Pendapatan Sampingan

Pada pandangan saya, zaman sekarang ni, mencari pendapatan yang kedua merupakan suatu keperluan yang kita lakukan. Satu cara adalah dengan berniaga emas ataupun membeli dan menyimpan emas.

Jika orang tua dulu-dulu, bila ada duit sikit..diorang dok beli tanah... Bila tanya kenapa beli tanah, nak bagi anak cucu..dan juga nak buat ke Mekah....bila nak ke Mekah atau anak masuk U, dorg jual la sket tanah tu.....
 
Zaman dulu tanah murah.... Dengan duit RM1000.00 dah boleh beli tanah se-ekar dua.. Hari ini..duit RM1000.00? Tanah baja bunga boleh le..tanah baja tahi kambing pun RM20 sekilo..mahal daripada daging kambing. Oleh itu apa backup ..duit kita ?.
 
Satu daripada cara terbaik adalah berniaga emas ataupun beli dan simpan emas. Ye lah duit RM3200.00 nak beli tanah apa.. Kalau beli emas..emas seperti tanah, harga tetap naik setiap tahun..boleh jual jika kita nak jual...
 
 

Beli dan kumpul serta simpan emas ..senang nak kita warisi..kita beli dan kumpul emas Public Gold 20 gram..senang nak diwarisi atau nak bagi kat anak -anak..beli dan beri kat mereka sekeping seorang..mudah..
Jika tanah ..kadang - kadang susah .nak bagi..lebih-lebih lagi jika tiada persefahaman antara pewaris..berebut sampai ke mahkamah tak sudah - sudah.. Last-last tanah tu langsung tak boleh buat apa-apa pun..
 
Kini, anak2 nak sekolah pun belanja semakin naik..Oleh itu suka tak suka kita perlu (bagi saya wajib la) cari pendapatan kedua.. Walaupun saya ni masih xde anak, tapi tgk sedara-mara yang da ada anak ramai, pening gak bila fikir hal2 kewangan ni ha... Ini merupakan satu sebab saya berniaga emas.. Berniaga emas ni risiko nak rugi..hampir tiada..marketnya cukup besar..

Jika minat nak join berniaga emas atau nak beli emas boleh call saya  013-3989161 (azfar)

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PANDUAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD BERSAMA SAYA, ARINA AZFAR ABD LATIF

1. Sediakan modal sebanyak RM20,000

2. SMS kepada saya, “Nama Penuh, I/C, Handphone Num, Email & Acc Num (Maybank / Public Bank)”

3. Lepas tu, sy akan reply semula dan akan minta dari anda “Jenis & Kuantiti” emas yang dikehendaki

4. Saya akan membuat pesanan anda

5. Selepas itu, dalam masa 1 hari, pihak Public Gold akan hantar Purchase Order kepada anda melalui e-mail anda

6. Download attachment di email tu, itu adalah purchase order anda

7. Buat bayaran kepada pihak Public Gold, butiran nombor akaun Public Gold ada tertera di dalam Purchase Order tu

8. Selepas bayaran dibuat, faks / email bukti pembayaran kepada 03-5634 1916 / payment@publicgold.com.my dan pastikan bukti pembayaran itu disimpan untuk proses collection nanti

9. Sebelum buat collection di branch, call branch yang berkenaan dan pastikan stok anda dah boleh diambil

10. Bawa bukti pembayaran yang asal dan Purchase Order anda untuk collection. Staff di branch akan uruskan proses seterusnya untuk anda

Hubungi saya, Azfar 013-3989161 untuk saya bantu

Sebarang masalah dan pertanyaan sila email @ SMS @ call saya


JUMPA ANDA DALAM PERNIAGAAN EMAS BERSAMA SAYA...

ARINA AZFAR 013-3989161