Sunday, June 24, 2012

Info Public Gold - Spread/Susutnilai, Paling Rendah Di Pasaran!!

Salam semua....
Post kali ni nak bagi info tentang Spread/Susutnilai bagi Produk2 Public Gold.... Dah nama pun Info, kalau ada yg dah tau tu, boleh buat ulangkaji...hehe....

Apa itu Spread/Susutnilai??

Pernah tak, akak2, makcik2, kalau yang baca post ni, pernah pergi kedai emas, lepas tu cakap nak jual emas yang dah xnak pakai, lepas tu tokey tu cakap,
"waa..kakak, ini barang suda second hand maa..kita boley beli...kita potong 20% la dari harga semasa..u dapat baki lagi 80% la...ini memang biasa buat ini macam punya, barang second hand memang ini macam kita beli kasi sama u..."

Faham?? Xfaham?
Penerangan ringkas, Spread adalah
"perbezaan antara harga jualan & harga belian balik" barangan Emas oleh mana2 Syarikat yang berkenaan....

Contoh;
Kedai Emas ABC - Spread 20%
Syarikat Emas JKL - Spread 23%
Pengedar Emas XYZ - Spread 18%
Public Gold Marketing - Spread 4.5% - 10%

Mana yang paling menguntungkan??
Nak yang potong banyak or potong sikit???
Nak untung banyak or untung sikit??

Kalau nak untung banyak, pilih Spread yang paling RENDAH.....

Katakan lepas 6 bulan beli, harga dah naik 7%...
Katakan...ni contoh....
Yang Spread 18%, 20% & 23% tu, masih belum dapat menjana keuntungan hasil dari kenaikan harga emas...sebabnya, kalau jual semula, Spread adalah jauh lebih tinggi dari kenaikan harga emas... Harga baru naik 7%, tapi spread je18%...kan ke rugi lagi 11% kat situ....

Kalau dengan spread 5.5% (5 Dinar, jadual Spread ada di bawah)
Harga naik 7%, tolak spread 5.5%, dah ada untung 1.5%....
Sekejap aje dah boleh rasa keuntungan...
Bergantung kepada cepat or lambat aje harga naik...kalau yg spread tinggi tu, kne tunggu % harga naik lebih dari spread, baru boleh rasa untung... Lama tuu....huhu...

Ok,kat bawah ni saya bg jadual Spread barangan public gold....
Boleh lihat....

Public Gold telah menyediakan Platform TERBAIK  untuk semua pelabur emas....
Spread Rendah = Keuntungan lebih cepat dirasai apabila harga meningkat..

Saya harap penerangan saya ni jelas...
Kalau ada yang kelabu2 asap tu, xda masalah, terus hubungi saya....
      Azfar-999
013-398-916-1

Ok, tu sahaja untuk Info Post kali ini....
Nantikan Info Post yang lain pula...
Salam....

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PANDUAN MENJADI DEALER PUBLIC GOLD BERSAMA SAYA, ARINA AZFAR ABD LATIF

1. Sediakan modal sebanyak RM20,000

2. SMS kepada saya, “Nama Penuh, I/C, Handphone Num, Email & Acc Num (Maybank / Public Bank)”

3. Lepas tu, sy akan reply semula dan akan minta dari anda “Jenis & Kuantiti” emas yang dikehendaki

4. Saya akan membuat pesanan anda

5. Selepas itu, dalam masa 1 hari, pihak Public Gold akan hantar Purchase Order kepada anda melalui e-mail anda

6. Download attachment di email tu, itu adalah purchase order anda

7. Buat bayaran kepada pihak Public Gold, butiran nombor akaun Public Gold ada tertera di dalam Purchase Order tu

8. Selepas bayaran dibuat, faks / email bukti pembayaran kepada 03-5634 1916 / payment@publicgold.com.my dan pastikan bukti pembayaran itu disimpan untuk proses collection nanti

9. Sebelum buat collection di branch, call branch yang berkenaan dan pastikan stok anda dah boleh diambil

10. Bawa bukti pembayaran yang asal dan Purchase Order anda untuk collection. Staff di branch akan uruskan proses seterusnya untuk anda

Hubungi saya, Azfar 013-3989161 untuk saya bantu

Sebarang masalah dan pertanyaan sila email @ SMS @ call saya


JUMPA ANDA DALAM PERNIAGAAN EMAS BERSAMA SAYA...

ARINA AZFAR 013-3989161